Ψηφιδωτά

Ελληνικός πολιτισμός

Σκυριανό Καράβι
Ψηφιδωτό Σκυριανό καράβι που σηματοδοτεί το ταξίδι της ζωής από την λαϊκή παράδοση της Σκύρου σε διαστάσεις 50 cm X 80 cm .
Αρχαία Ελληνικά Πινάκια
Αρχαίο Ελληνικό Πινάκιο αποκαλούμε το σκεύος που κατά την αρχαιότητα χρησιμοποιούσαν για το φαγητό αλλά παρουσιάζει διάφορα σχήματα και χρήσεις . Το πινάκιο είναι πιάτο η αρχαίο Ελληνικό κύπελλο που στην βάση του είχε ζωγραφισμένο ένα θέμα που είχε σχέση με την διατροφή στην αρχαία Ελλάδα . Τα Σκεύη στα οποία υπάρχουν αναπαραστάσεις ψαριών τα αποκαλούμε Ιχθυοπινάκια . Δημιουργήσαμε 2 σειρές σε διαστάσεις 25 cm X 25 cm .

 Ελληνική μυθολογία
Τα πουλιά στην αρχαία Ελλάδα τα συναντάμε σε πολλούς Ελληνικούς μύθους . Οι αναφορές για πουλιά στην Ιλιάδα του Ομήρου είναι πολλές και φαίνεται ότι οι θεοί τα χρησιμοποιούν για να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους . Το πουλί φοίνικας ήταν ένα μυθολογικό τέρας που αναγεννιέται από τις στάχτες του , η κουκουβάγια θεωρείται από τους αρχαίους το σύμβολο της σοφίας και της σύνεσης .

Ψηφιδωτό Ήλιος της Βεργίνας
Ο Ήλιος της Βεργίνας κατά την αρχαιότητα χαρακτηρίστηκε και ως το αστέρι των Ελλήνων θα δούμε το αστέρι της Βεργίνας σε ναούς όπως η Αγία Ειρήνη Αθηνών, σε πανεπιστήμια αλλά και σε πολλά νησιά του Αιγαίου . Μετατρέψαμε το αστέρι της Βεργίνας σε ψηφιδωτό με διαστάσεις 25 cm X 25 cm . Κωδικός 00210

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου